Analyse van aluminiumlegeringen met de Bruker Q4 POLO

Aluminiumlegeringen zijn zachte en lichte legeringen met fysische eigenschappen die ze ideaal maken voor een brede waaier van toepassingen. Heel wat industrieën gebruiken aluminiumlegeringen, omdat ze een uitstekende warmteoverdracht en corrosiebestendigheid hebben  alsook, afhankelijk van het type legering, een hoge sterkte.

De Bruker Q4 POLO vonk emissie spectrometer is een ideaal instrument voor de nauwkeurige chemische elementanalyse van alle gangbare aluminiumlegeringen. Met de nieuwe geoptimaliseerde MultiVision optiek, biedt de Q4 POLO uitstekende analytische prestaties, waardoor het instrument in staat is om de belangrijkste chemische elementen te bepalen, en betrouwbare resultaten voor alle relevante legeringselementen te rapporteren.

Monstername en monstervoorbereiding

q4-polo-samples-tray-sample-front

Van het gesmolten metaal wordt een monster genomen, op een manier die representatief is voor de volledige oven. In een volgende stap wordt het monster gegoten of getrokken in een mal om een koud gegoten schijf te produceren. Deze schijven worden vervolgens zodanig voorbehandeld dat zij een vlak en homogeen oppervlak hebben.

Download hier het volledige rapport met Q4 POLO analyseresultaten van aluminium monsters en een vergelijking tussen verschillende referentiematerialen.

Bezoek onze website voor een volledig overzicht van apparatuur voor metaaltesten, of contacteer onze product specialisten voor een vrijblijvende demonstratie.