Over ons

Missie

We willen vertrouwen geven en lokale expertise leveren om onze klanten te helpen bij het creëren van betrouwbare testresultaten.

Wie we zijn

Benelux Scientific biedt apparatuur en technische ondersteuning aan industriële en academische laboratoria in België en Luxemburg. Sinds de oprichting in 2001 verdeelt Benelux Scientific laboratoriumapparatuur van een specifiek aantal betrouwbare leveranciers. In ons productaanbod leggen we de nadruk op monstervoorbereiding, analytische instrumentatie, microscopie en elektronenmicroscopie, en materiaalkarakterisatie.

De Benelux Scientific Groep

Benelux Scientific (België) maakt deel uit van de internationale groep “Benelux Scientific” met dochterondernemingen in Nederland, België en Frankrijk. Elke dochteronderneming is onafhankelijk en volledig functioneel – elk met eigen hoogopgeleide verkoop- en after-sales support teams. Dit zorgt voor een naadloze ondersteuning voor alle klanten die door de groep wordt bediend. In totaal heeft de Benelux Scientific-groep ongeveer een dozijn verkoop- en applicatie-engineers, en een gelijk aantal after-sales support en service engineers. De groep heeft regionale hoofdkantoren in Ochten (NL), Nazareth (B), Voisins-le-Bretonneux (Frankrijk – regio Parijs) en Saint Genis Laval (Frankrijk – regio Lyon).

APTCO Group

De Benelux Scientific groep maakt deel uit van de APTCO Group. APTCO Group is een diverse, internationale groep van bedrijven die actief zijn in de distributie, productie, service en ondersteuning van wetenschappelijke instrumenten en testapparatuur. De bedrijven binnen APTCO Group hebben activiteiten in analytische en materiaalkarakterisatie-technologieën (BENELUX SCIENTIFIC), life science, bio banking en diagnostiek (SOPACHEM) en hoogwaardige producten voor de medische sector (GRAFIMEDICS). Andere afdelingen richten zich op kalibratieservices (CALIBRATION LAB, LHM), ontwerp en productie van apparatuur voor de karakterisatie van filters en membranen en monstervoorbereiding voor SEM (APTCO-TECHNOLOGIES), verbruiksgoederen voor materialografie (ESCIL) en laboratoriumplaatpersen (FONTIJNE PRESSES).